Systemisch werk/opstellingen

null


Wees de verandering die jij graag ziet.

Systemisch werk/Opstellingen

null

Mensen hebben voortdurend met systemen te maken. Grofweg zijn er twee soorten systemen: externe en interne systemen. Ieder mens maakt deel uit van verschillende systemen. Het belangrijkste systeem is meestal de familie van herkomst. Daarnaast zijn er andere systemen zoals: school, vrienden en werk. Deze systemen hebben een grote invloed op ons.

De systeemtheorie gaat ervan uit dat een mens pas werkelijk begrepen kan worden in de context van zijn/haar relaties. Mensen zijn erg gevoelig voor de omgeving waarin ze verblijven. Welke plek je in een systeem hebt, is van invloed op de ingebrachte huidige situatie. Vaak spelen er verstrikkingen in een systeem waar je last van hebt. Naast de externe systemen kan ook het eigen interne systeem voor verstrikkingen zorgen.

Ieder mens heeft namelijk een (groot?) aantal subpersoonlijkheden in zich die in NLP ‘delen’ genoemd worden. Ook deze delen kunnen interne conflicten hebben waar je last van kan hebben. Het is dan helpend om te onderzoeken welke delen bij jou een rol spelen bij een dilemma of tegenstrijdigheden. In mijn coaching maak ik gebruik van verschillende technieken om te communiceren met de verschillende delen. Zodoende gaan we de positieve intenties van deze delen ontdekken waardoor het mogelijk is om veranderingen te organiseren.

Opstellingen: Een opstelling is een methode die als doel heeft dat je snel inzicht krijgt in de diepere oorzaken van een vraagstuk. Door een opstelling wordt de verborgen kracht en dynamiek van het systeem waar je deel van uitmaakt zichtbaar en voelbaar. Door een opstelling te maken van het systeem dat van invloed is op de ingebrachte huidige situatie wordt je plek in een systeem zichtbaar. Aan de hand van deze inzichten is het aan de client zelf om te bepalen wat hij of zij ermee doet.